Målvakten slog till med sanslöst mål

Över 92 minuter var spelade. Då klev Värnamos målvakt Björn Åkesson upp på en hörna och satte 3–3 mot Varberg i Superettan.


Värnamo mot Varberg var på förhand en så kallad sexpoängsmatch. Båda lagen ligger i botten av Superettan och behövde en seger när de på söndagen mötte varandra på Finnvedsvallen. 

Det såg också länge ut som att Varberg skulle ro åt sig tre poäng. Men när matchklockan stod på 92:30 slog Värnamos målvakt Björn Åkesson till när han följde upp med på en hörna. Han placerade in kvitteringsmålet snyggt på en halvvolley som vilken anfallare som helst. Se målet här:


Björn Åkesson sa till Expressen efter matchen att glädjen inte hade några gränser.

– Det blev en tv-pucksglädje. Det kan ju vara ett jätteviktigt mål. Det var en lättnad också. Man visste inte vad man skulle göra. Jag sprang bara runt och yrade, säger han.

Han fortsätter med att säga att han inte förväntade sig att göra mål.

– Alltså, oftast när man går upp som målvakt på en hörna så är det för syns skull. Man tror inte själv på att man ska göra mål. Men den här gången gick det, säger han till Expressen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

1 timme sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

1 timme sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

2 timmar sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullett Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

idag 11:44
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo vann lönetvisten med Juventus som nu måste betala honom motsvarande 114 miljoner kronor.