Burgic uttagen till VM.
Burgic uttagen till VM. - Foto: BILDBYRÅN

AIK-anfallare uttagen till VM

AIK:s slovenska spelare Miran Burgic är uttagen till VM i Sydafrika. Anfallaren är uttagen i en 30-mannatrupp som ska bantas ner till 23.


LJUBLJANA. Miran Burgic fick förra säsongen spolierad på grund av en skada. Anfallaren har kämpat sig tillbaka och är nu uttagen i Sloveniens första VM-trupp.

– Det är visserligen bara den första truppen och sju ska bort men med tanke på hur det såg ut för bara en månad sedan så är det här väldigt stort för mig, säger Burgic till Aftonbladet.

Burgic är en av sex anfallare som slåss om anfallsplatserna i truppen.

– Jag hoppas på det bästa men de andra anfallarna i truppen har spelat hela kvalet och har dessutom bra säsonger i sina klubblag bakom sig. Jag vet inte hur stora mina chanser är men jag hoppas på det bästa. Jag ska göra allt jag kan för att övertyga coachen.

Här är Sloveniens trupp:

Målvakter: Samir Handanovic, Jasmin Handanovic, Aleksander Seglia, Jan Koprevic

Backar: Bojan Jokic, Marko Suler, Boštjan Cesar, Branko Ilic, Matej Mavric-Rozic, Dejan Kelhar, Elvedin Dzini, Mišo Brecko, Aleksandar Rajcevic, Suad Filekovic.

Mittfältare: Andraž Kirm, Andrej Komac, Rene Krhin, Mirnes Sisic, Darjan Matic, Dare Vrsic, Dalibor Stevanovic, Robert Koren, Aleksander Radosavljevic, Valter Birsa.

Anfallare: Milivoje Novakovic, Zlatko Dedic, Zlatan Ljubijankic, Nejc Pecnik, Miran Burgic, Tim Matavz.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!