- Foto: Scanpix

Beckham till VM - som tränare?

Det står sedan länge klart att fotskadan stoppar David Beckham från spel i VM. Men nu kan han ändå få en biljett till mästerskapet av förbundskaptenen Fabio Capello, som vill ge honom en tränarroll.- Capello känner att jag kan hjälpa laget, säger Beckham.


SYDAFRIKA. Efter fotskadan i mars stod det klart att David Beckham gjort sitt i fotbollens finrum. Det skulle inte bli något sista VM för att kröna engelsmannens sagolika karriär.

Beckham väntas göra comeback först i november, men inte i Milan dit han varit utlånad, utan i stället i amerikanska LA Galaxy. Fast kanske kan 35-åringen få uppleva ett sista stort mästerskap, men inte som spelare.

Englands förbundskapten Fabio Capello vill nämligen ge Beckham en tränarroll i VM i Sydafrika då han känner att "Beckis" kommer bra överens med spelarna.

- Jag har pratat med managern och Franco Baldini (assistent) och de gjorde klart för mig att de känner att jag har en roll spela ned spelarna och med laget, säger Beckham enligt Eurosport.

Först och främst är det tänkt att den förre Manchester United-spelaren ska fungera som en länk mellan spelarna och Capello, men dessutom hjälpa tilll på träningarna.

- Jag har inte suttit ner med managern och pratat detaljer, han har bara sagt att han känner att jag kan hjälpa laget och hjälpa spelarna, oavsett vilken roll det kommer vara, förklarar Beckham.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!