- Foto: Scanpix

Maradona: "Messi är bättre än jag var"

Med mindre än tre veckor kvar till Argentinas premiärmatch mot Nigeria ökar förbundskaptenen Diego Maradona trycket på superstjärnan Leo Messi.- Han måste vara ledaren med bollen, säger Maradona.


SYDAFRIKA. Efter makalösa 47 mål under den gångna säsongen förväntar sig många att Leo Messi ska skjuta Argentina till VM-guld i Sydafrika. Och som om pressen på den lille argentinaren inte redan var tillräckligt stor, passar Diego Maradona på att höja honom till skyarna.

- Messi är bättre än jag var under VM 1986. Han är den bästa spelaren i världen och långt bättre jämfört med dem andra (stjärnorna), säger Maradona enligt Sport.

Just Maradonas insats i VM 1986 ses ofta som den bästa individuella prestationen i sportens historia, men ska man tro legendaren kommer Messi att leda landslaget på samma sätt i år.

- Under 1986, i Mexico, ledde jag Argentina med bollen och hela laget växte under turneringen. Det måste Messi också göra för att han och hans lagkamrater ska kunna gå hela vägen, förklarar Maradona.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!