Den store stjärnan menar att det är laget som är det allra viktigaste.
1 av 4
Den store stjärnan menar att det är laget som är det allra viktigaste.
Kakás form är ett stort frågetecken inför VM-slutspelet.
2 av 4
Kakás form är ett stort frågetecken inför VM-slutspelet.
Kaká - mannen som ska leda Brasilien till den sjätte VM-titeln.
3 av 4
Kaká - mannen som ska leda Brasilien till den sjätte VM-titeln.
Förväntningarna på stjärnan är skyhöga.
4 av 4
Förväntningarna på stjärnan är skyhöga.

Kaká: "Laget är viktigast"

Han är spelaren som ska göra det lilla extra för Brasilien och leda nationen till deras sjätte VM-titel. Men Kaká menar att det är hela laget som ska göra arbetet och inte några få, enstaka spelare.- Jag vet att det är klichéaktigt, men utan ett starkt lag vinner man ingenting, säger den brasilianske mittfältsstjärnan.


Aldrig förr har Kaká varit lika ifrågasatt i Brasilien som han är i dag. Den store mittfältsstjärnan har precis avslutat en medioker och titellös debutsäsong i Real Madrid där störande skador förstörde stora delar av brasilianarens säsong.

Den tidigare så självklare spelaren är inte längre lika självklar. Flera gånger har den annars så lugne och harmoniske spelaren visat upp en annan sida av Kaká. En annan sida som bråkar på träningar och som svär efter förluster. Förväntningarna på honom är utan tvivel ändå skyhöga, men oron är stor att det ska falla platt för Kaká. Det är han som förväntas leda Brasilien till deras sjätte VM-titel och om inte han tar rollen kan ingen annan göra det.

- Jag får inte panik när jag tänker på min roll i landslaget. Det är rätt så naturligt att erfarenheten som jag har från de två tidigare VM-slutspelen gör att folk sätter mig i en något mer ledande plats. Speciellt nu när många av de som var med 2002 och 2006 inte längre är med. Men jag är inte den ende här som kan vara den där förebilden för de yngre spelarna och för laget i sin helhet. Vi har ett lag som har spelat tillsammans i fyra år nu och som har visat att kollektivet är viktigare än nån enstaka spelare. Men ansvaret har ändå aldrig varit en börda för mig. Det är bara en resultat av det som jag har uppnått med landslaget. Det motiverar bara mig, säger Kaká i en lång intervju med Observer Sport.

"Utan ett starkt lag vinner man inte"

Kaká vet att han är en viktig pjäs i förbundskaptenen Dungas trupp. Men han betonar ändå vikten av att spela som ett sammansvetsat lag.

- Vi har en trupp som har spelat tillsammans länge och som har visat hur starka vi kan vara. Jag spelade till exempel inte i Copa America 2007. Då ersatte Julio Baptista mig och det gjorde han bra. Han gjorde till och med mål i finalen. Jag vet att det är klichéaktigt, men utan ett starkt lag vinner man ingenting.

Skador har som nämt stört Kaká under en längre tid nu. Men spelaren själv menar att han snart kommer att vara helt återställd och han är mer än sugen på att få inleda jakten på guldet med sitt Brasilien.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.