Fredag 1 Jul
Stockholm

Skandaldomaren som får England att rasa

1 av 2
2 av 2

I VM 2006 hånflinade Carlos Simon när han visade ut Teddy Lucic. Nu får den brasilianske domaren återigen chansen i ett mästerskap när England tar sig an USA i premiärmatchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SYDAFRIKA. Brasilianske domaren Carlos Simon har blivit sågad flertalet gånger, men trots det är han en av få domare som får chansen i VM i Sydafrika.

Vi svenskar minns honom som mannen som för fyra år sedan magstarkt hånflinade samtidigt som han drog upp det röda kortet framför ögonen på en bitter Teddy Lucic. Men även i hemlandet Brasilien är han inte vidare omtyckt.

I en ligamatch mellan Palmeiras och Fluminese dömde Simon bort ett korrekt mål av Palmeiras. Det fick klubbens president att fullständigt rasa och anklaga domaren för att vara mutad.

- Han är en skurk, en bedragare, en skamlös bastard. Han måste vara i någons ficka. Om jag såg honom på gatan skulle jag smälla till honom, sa presidenten då.

Stängdes av brasilianska fotbollsförbundet

Det kontroversiella domslutet blev också hett diskuterat i det inhemska fotbollsförbundet och man valde till slut att stänga av Simon för resten av säsongen med motiveringen "upprepning av misstag".

Men nu är han alltså tillbaka på den internationella scenen och har fått uppdraget att döma den stekheta matchen mellan England och USA. Brittisk press är inte speciellt road över att Simon ännu en gång får leka härskare på planen och varnar därmed för den lynnige domaren.

Hånflinet mot Lucic

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.