Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brasilien vinner VM-guldet

- 09/06/2010, 11:57
Brasilien tar VM-guld.
1 av 2

Brasilien tar VM-guld.

SCANPIX/AP

Spanien förlorar i finalen.
2 av 2

Spanien förlorar i finalen.

En undersökning menar att Brasilien kommer att vinna sommarens stora fotbollsmästerskap.

På lördag går fotbollsvärldens största event av stapeln. Då inleds nämligen världsmästerskapet i Sydafrika - ett VM som Brasilien kommer att vinna. Detta om man väljer att tro på en statistisk undersökning gjord av företagen Hypercube och Infostrada Sports.

Genom att gå igenom alla kval- och slutspelsmatcher till VM sedan 1980 har företagen kommit fram till hur VM 2010 förmodligen kommer att sluta. Resultatet visade att det blir Brasilien och Spanien som drabbas samman i finalen, där sydamerikanerna har 14,3 procents chans att vinna medan spanjorerna chans är på 12, 9 procent.

- Vår analys utesluter alla nationalistiska sympatier och antipatier, säger Pieter Nieuwenhuis från konsultföretaget Hypercube.

Afrikansk fiasko

Desto sämre ser det ut för de afrikanska lagen. Undersökningen menar att det endast blir Kamrun som går vidare från sin grupp. Det betyder att både Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten men framför allt värdlandet Sydafrika kommer att ha ett dystert VM.

Enligt undersökningen är Sydafrika till och med mästerskapets näst sämsta lag med endast Nya Zeeland bakom sig.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24