Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maradona: "Upprepa min VM-bedrift, Messi"

- 09/06/2010, 22:18
1 av 3

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Diego Maradona fick en hel fotbollsvärld att tappa hakan tack vare sina sagolika fotbollskonster i VM 1986. Nu har förbundskaptenen gett order till Leo Messi att upprepa hans bedrift.

SYDAFRIKA. När Argentina kliver ut på Ellis Park Stadium den 12 juni för att ta sig an Lars Lagerbäcks Nigeria kommer alla blickar att vara riktade mot blott 22-årige Leo Messi, som har en kanonsäsong i Barcelona bakom sig.

Men som om pressen på den lille bolltrollaren inte redan var tillräckligt stor, kräver nu förbundskaptenen Diego Maradona att Messi ska göra ett lika bra VM som han själv gjorde i Mexico för 24 år sedan.

Då svarade Maradona för fem mål och lika många målgivande passningar, och såg på ensam hand till att hans Argentina kunde lyfta sin andra VM-buckla i historien.

- I Mexico gjorde jag det. Jag växte med bollen och mina lagkamrater följde efter. Nu har jag förklarat för Leo att han måste göra samma sak, och han förstår, säger Maradona.

Maradona tror till och med att Messi kan komma att höja ribban ytterligare för kommande generationer.

- Jag ser likheter med VM 1986. Messi kommer också till det här mästerskapet i bättre form än jag var i den gången. Messi vet att medspelarna förväntar sig att han ska göra det extra. Han måste vara ledaren med bollen, på banan och i truppen, förklarar Maradona.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24