Elia ber om ursäkt.
Elia ber om ursäkt. - Foto: SCANPIX/AP

Holland förbjuder Twitter – efter rasistskandal

Holland har inför förbud mot Twitter efter att Eljero Elia uttalat sig rasistiskt i en video på nätet.


SYDAFRIKA. När Hollands Eljero Elia spelade tv-spel med lagkamraten Ryan Babel kopplade han uppe den sistnämndas webbkamera så hela världen kunde se vad de gjorde. Videon har skapat stora rubriker efter att Hamburgspelaren uttalat sig rasistiskt mot marockaner. Inför mästerskapet väljer nu Holland att införa Twitter-förbud och huvudpersonen ber om ursäkt.

– Jag vill be om ursäkt till det marockanska folket men jag är inte rasist. Jag växte upp i ett område i Haag med 75 procent marockaner och jag har många vänner bland dem, säger Elia, enligt nyhetsbyrån AP, och fortsätter:

– Det jag sa var menat för en vän till mig, Reduan, som alltid kallar mig ”neger”. Det låter konstigt men det är vår slang, säger han.

Holland spelar sin första match på måndag mot Danmark i Johannesburg.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.