Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vilken jättetavla, Green

- 12/06/2010, 22:40 -
Robert Greens jättetavla.
1 av 3

Robert Greens jättetavla.

SCANPIX/AP

2 av 3

SCANPIX/AP

3 av 3

SCANPIX/AP

Efter att England fick en drömstart på matchen och tog ledningen redan efter fyra minuter. Robert Green gjorde en jättetavla precis före halvtid och misstaget kostade England segern.– Det blev till ett ödesdigert misstag och... Herregud, vad han grämer sig nu, säger Jens Fjellström i TV4.

RUSTENBURG. England har inför VM testat alla tre målvakter och det var oklart vem som skulle vakta målet. I premiärmatchen föll valet till slut på Robert Green. West Ham-målvakten fick se sina lagkamrater ta ledningen redan efter fyra minuter. Emilie Heskey spelade bollen direkt vidare till Steven Gerrard som tog sig in i straffområdet och sköt in 1-0-målet.

Fem minuter före halvtidsvilan hamnade Robert Green i rampljuset. Clint Dempsey sköt ett skott som Green fumlade in. Räkna med att debatten kring målvaktsfrågan i England kommer att vara en het snackis de närmsta dagarna.

– Han försöker inte ta upp bollen i skopan utan vill bara stoppa den. Det blev till ett ödesdigert misstag och... Herregud, vad han grämer sig nu, säger expertkommentatorn Jens Fjellström i TV4 och fortsätter:

– En grej slår mig direkt när jag ser reprisen och det är att hans försvarare och medspelare hugger honom över nacken också. Det finns inte en spelare som gör en ansats att gå ner och klappa om honom och säga att livet går vidare efter det här. Jag tror att Robert Green känner sig dubbelt sårad. Och väldigt ensam och utlämnad.

Steven Gerrard, nyligen utnämd till lagkapten för England, vill inte kritisera Robert Green efter jättetabben.

–  Jag vill inte kritisera målvakten. Det är sådan där sak som kan hända helt enkelt. Vi har snackat om att den nya bollen är väldigt hal, säger Steven Gerrard direkt efter matchen.

Inget mål i andra halvlek

I andra halvlek försökte England flytta upp mer spelare i anfallen men lyckades bara skapa några halvlägen. Och de räddade Tim Howard. Däremot fick Robert Green revanschera sig. Jozy Altidore sprintade förbi Jamie Carragher och tog sig in i straffområdet och sköt ett skott som West Ham-keepern lyckades peta i stolpen.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24