4 av 5
5 av 5

Green ber om ursäkt: "Ett genuint misstag"

Robert Greens jättetavla chockade lagkamraterna och det engelska folket. Nu ber han om ursäkt.- Jag gick in och sa förlåt till killarna. Och jag ber om ursäkt till alla de därhemma, säger Green.

RUSTENBURG. England, en av storfavoriterna till VM-guldet, hade tagit kommandot i första halvlek i premiärmatchen mot USA tack vare Steven Gerrards tidiga ledningsmål. Det var då som Clint Dempsey skickade iväg ett till synnes ofarligt skott från 30 meter.

Men Englands målvakt Robert Green lyckades med konststycket att fumla in bollen. Det blev inte fler mål i matchen och inte helt oväntat målas West Ham-målvakten upp som den stora syndabocken i engelsk press.

Tidningen Sunday Mirror slog exempelvis till med "God save our Green" i referens till nationalsången "God save the Queen". Sågningarna fortsätter i varje engelsk tidning, men Green själv vill bara glömma incidenten och gå vidare.

- Det är ett skott från - jag vet inte hur många meter det är - som jag borde ha stoppat, säger Green enligt Expressen och fortsätter:

- Det är ett misstag. Det är sånt som händer i livet och om det händer så händer det. Det är så klart ett genuint misstag som jag måste acceptera.

"Jag ber om ursäkt"

Den 30-årige målvakten förklarar att han dessutom bett lagkamraterna om ursäkt efter blundern som kostade England två viktiga poäng.

-  Jag gick in och sa förlåt till killarna. Och jag ber om ursäkt till alla de därhemma, säger han.

Engelsk press må inte vara nådig mot Green, men landslagskamraterna och förbundskaptenen Fabio Capello gör sitt bästa för att stötta honom.

- I bland missar en forward ett mål och i bland gör en målvakt ett misstag. I den andra halvleken spelade han väldigt bra. Sådan är fotbollen, säger Capello enligt Sky Sports.

- Ett sådant misstag glömmer man på två minuter. Det är sådant som händer. Han gjorde en bra räddning i andra halvlek där han rättfärdigade sig, förklarar David James, som slåss om positionen som förstemålvakt med just Green.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.