Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Green ber om ursäkt: "Ett genuint misstag"

- 13/06/2010, 11:20
1 av 5

Scanpix

2 av 5

3 av 5

4 av 5

5 av 5

Robert Greens jättetavla chockade lagkamraterna och det engelska folket. Nu ber han om ursäkt.- Jag gick in och sa förlåt till killarna. Och jag ber om ursäkt till alla de därhemma, säger Green.

RUSTENBURG. England, en av storfavoriterna till VM-guldet, hade tagit kommandot i första halvlek i premiärmatchen mot USA tack vare Steven Gerrards tidiga ledningsmål. Det var då som Clint Dempsey skickade iväg ett till synnes ofarligt skott från 30 meter.

Men Englands målvakt Robert Green lyckades med konststycket att fumla in bollen. Det blev inte fler mål i matchen och inte helt oväntat målas West Ham-målvakten upp som den stora syndabocken i engelsk press.

Tidningen Sunday Mirror slog exempelvis till med "God save our Green" i referens till nationalsången "God save the Queen". Sågningarna fortsätter i varje engelsk tidning, men Green själv vill bara glömma incidenten och gå vidare.

- Det är ett skott från - jag vet inte hur många meter det är - som jag borde ha stoppat, säger Green enligt Expressen och fortsätter:

- Det är ett misstag. Det är sånt som händer i livet och om det händer så händer det. Det är så klart ett genuint misstag som jag måste acceptera.

"Jag ber om ursäkt"

Den 30-årige målvakten förklarar att han dessutom bett lagkamraterna om ursäkt efter blundern som kostade England två viktiga poäng.

-  Jag gick in och sa förlåt till killarna. Och jag ber om ursäkt till alla de därhemma, säger han.

Engelsk press må inte vara nådig mot Green, men landslagskamraterna och förbundskaptenen Fabio Capello gör sitt bästa för att stötta honom.

- I bland missar en forward ett mål och i bland gör en målvakt ett misstag. I den andra halvleken spelade han väldigt bra. Sådan är fotbollen, säger Capello enligt Sky Sports.

- Ett sådant misstag glömmer man på två minuter. Det är sådant som händer. Han gjorde en bra räddning i andra halvlek där han rättfärdigade sig, förklarar David James, som slåss om positionen som förstemålvakt med just Green.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24