Nelson Mandela Arena förbereds inför dagens drabbning.
Nelson Mandela Arena förbereds inför dagens drabbning. - Foto: Gero Breloer/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om den åttonde VM-matchdagen.


VM-matcherna

Tyskland - Serbien

Avspark: 13:30

TV: TV4, Robert Perlskog och Jens Fjellström kommenterar.

Arena: Nelson Mandela Arena, Port Elizabeth

Slovenien - USA

Avspark: 16:00

TV: SVT1, Chris Härenstam och Tony Gustavsson kommenterar.

Arena: Ellis Park, Johannesburg

England - Algeriet

Avspark: 20:30

TV: TV4, Jesper Hussfelt och Pontus Kåmark kommenterar.

Arena: Green Point, Kapstaden

SYDKOREA. VM-nerverna har släppt och det är mer eller mindre allt eller inget som gäller när vi har kommit fram till den åttonde matchdagen.

Tyskland - Serbien

Tyskland krossade Australien med 4-0 i den första gruppsspelsmatchen. Med fyra olika målsskyttar står det klart att tyskarna även till det här mästerskapet är ett otroligt starkt lag offensivt. I dag blir det den 20-årige Bayern Munchen, Thomas Müller, som Serbien ska vara extra försiktiga med.

Han var grymt bra i Standard Liege och har värvats till Liverpool inför nästa säsong. Milan Jovanovic bör tyskarna akta sig för i dag.

Slovenien - USA

Dagens andra match är mellan Slovenien och USA. Slovenerna förlorade i sin första match och måste vinna i dag för att ha en chans till avancemang. Då är det West Bromwich-spelaren Robert Koren som ska stega fram på slovenernas mittfält. Mittfältsgeneral och general som han är ska han se till att allting rullar på för slovenerna.

USA lyckades å andra sidan sno en poäng från stornationen England. Lagets allra strörste stärnan är tveklöst den 27-årige Landon Donovan. Han har stått för hela 41 landslagsmål på 121 landskamper. I dag kan han mycket väl göra sitt 42:a mål.

England - Algeriet

England måste vinna i dag.De åkte på en rejäl plump i premiärmatchen när de tappade poäng mot USA och är säkert revaschsugna. Fabio Capello kan knappast ha varit glad efter den första matchen och har säkert drillat sitt lag rejält inför dagens drabbning. Wayne Rooney kommer att ha alla ögonen på sig i dag, men håll man bör akta sig för Gareth Barry. Han har varit skadad och missade premiärmatchen. Han kan komma att överraska i dag.

Algerierna förlorade i den första matchen mot Slovenien och måste även de vinna i dag. Andra matchen är viktig för alla lagen och det vet hjärnan bakom nästan varenda anfall, Karim Ziani, om.

/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!