Emmanuel Eboue hyllar Svennis.
1 av 2
Emmanuel Eboue hyllar Svennis.
2 av 2

Så ska Svennis ta revansch mot Brasilien

Sven-Göran Erikssons högerback Emmanuel Eboue avslöjar för Nyheter24 hur Elfenbenskusten ska knäcka Brasilien.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

VANDERBIJLPARK, SYDAFRIKA. Sven-Göran Eriksson har väntat i åtta år, men på söndag kan Englands förre förbundskapten äntligen revanschera sig för den bittra kvartsfinalförlusten mot Brasilien i VM i Japan/Sydkorea 2002. Michael Owen hade gett England ledningen redan efter 23 minuter. Sen hoppade David Beckham undan en tackling som ledde till att Brasiliens Rivaldo kunde kontra in kvitteringen på stopptid i första halvlek. Fem minuter in i andra halvlek satte Ronaldinho en frispark från 40 meter och England var ute ur VM. Tevebilderna visade en bedrövad Sven-Göran Eriksson.

"Svennis", numera förbundskapten för Afrikas stjärntätaste land Elfefenbenskusten, har taktiken klar för sin stora revansch. Han har beordrat sina spelare att lägga sig i försvar och kontra sönder Brasilien, en taktik som även Brasiliens förbundskapten Dunga använder flitigt.

Det avslöjade högerbacken Emmanuel Eboue, 27, för Nyheter24 under dagens presskonferens i Vanderbijlpark utanför Johannesburg.

– Sven-Göran Eriksson är så glada att få ha honom som tränare. Vi känner oss mycket mer solida, kompakta och fokuserade nu.

– Han har fokuserat oerhört mycket på vårt försvarsspel. Det är viktigast för oss och det har blivit bra, det visade vi mot Portugal.

"Vi räknar med att Drogba avgör"

Du talar mycket om försvarsspel trots att ni har anfallare som Didier Drogba och Salomon Kalou i truppen. Har du inget förtroende i erat anfallsspel?

- Haha. Det har jag. Men försvarspelet kommer först, sedan inriktar vi oss på att göra mål. Vi räknar med våra anfallare Drogba och Kalou.

Med tanke på att Dungas Brasilien har samma fotbollsfilosofi så bör vi kanske förvänta oss en målsnål match?

– Brasilien kommer också att försvara sig, men vi måste framförallt spela vår match och hålla koll på vårt straffområde och sedan utnyttja de möjligheter som uppstår, säger Eboue.

Men spelar Drogba?

Det är ännu oklart om Sven-Göran Eriksson kan räkna med Didier Drogba som hoppade in i matchen mot Portugal. Men oavsett om Drogba spelar eller inte så har Svennis beordrat fullt fokus.

– Vi vet inte om Drogba spelar. Det är såklart bra om han är med oss, men alla spelare är viktiga och vårt självförtroende är stort, säger Eboue som ser fram emot matchen mot landet alla vill spela mot:

– Det är en dröm för alla afrikanska lag att spela mot Brasilien. Jag är en stor beundrare av spelare som Garrincha och Cafú.

På söndag drabbar länderna samman. Matchen spelas på VM:s huvudarena Soccer City i Johannesburg och under lördagen kommer de båda förbundskaptenerna hålla i varsin presskonferens.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!