Söndag 16 Jan
Stockholm

Sågade Dunga borstar av sig kritiken

Dunga bryr sig inte om kritiken.
Dunga bryr sig inte om kritiken. Foto: Andre Penner/AP/SCANPIX

Kritiken efter Brasiliens knappa premiärseger mot Nordkorea (2-1) lät knappast vänta på sig. Men det stör inte honom särskilt mycket.- Den vackra fotbollen spelas fortfarande, men ett lag måste kunna försvara och anfalla med samma effektivetet, säger han enligt Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JOHANNESBURG. Hård kritik har riktats mot den brasilianske förbundskaptenen Dunga efter den knappa 2-1-segern mot Nordkorea i premiärmatchen. Belackare som sedan länge har velat bli av med Dunga menar att den förre storspelarens landslag spelar alldeles för tråkigt.

Men det påverkar inte förbundskaptenen nämnvärt.

- Den vackra fotbollen spelas fortfarande, men ett lag måste kunna försvara och anfalla med samma effektivetet. Ska ett lag spela spektakulärt så måste man anfalla snyggt, men man måste också vinna, säger han enligt Nyheter24, och fortsätter:

- Det är alltid svårt att vara Brasiliens tränare, fotboll är en universiell sport, alla har en egen åsikt och det blir uppståndelse kring all kritik. Ibland vinner vi men spelar dåligt, ibland förlorar vi men vi spelar bra. Vi måste tänka annorlunda kring kritik, vi kan rikta kritik mot enskilda spelare. Samtidigt måste vi ledare jobba lugnt vidare och sätta Brasilien först, och sen vet vi att pressen måste också ha sina friheter men jag måste sätta Brasilien först.

I morgon ställs Dunga mot sin forne tränare från Fiorentina, Sven-Göran Eriksson när Brasilien tar sig an Elfenbenskusten i den andra gruppspelsmatchen.

- Eriksson var min tränare i Fiorentina och det måste sägas att han är en duktig tränare som tränat i England och i Mexiko. Jag vet att hans lag är taktiskt duktiga och spelar en vacker fotboll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24