- Foto: Yves Logghe/AP/SCANPIX

Svennis om Drogba: "Klar för 90 minuter"

På dagens presskonferens tog Sven-Göran Eriksson över podiet efter Dunga. Huvudämnet var såklart morgondagens drabbning de båda emellan. "Svennis" pressades också om Drogba-läget och sade att han trodde anfallaren var redo för 90 minuter.


JOHANNESBURG. Nyheter24 var på plats på dagens presskonferens med Dunga och Sven-Göran Eriksson. De båda tränarna frågades ut om morgondagens supermöte och de såg fram emot spektaklet.

Dunga trodde på en anfallsinriktad matchbild men poängterade samtidigt att man inte får glömma bort defensiven. Det sistnämnda upprör många då man anser att brasiliansk fotboll är synonym med offensiv fotboll.

- Det kommer bli en annorlunda match. Båda lagen kommer anfalla, men som vi sett i VM så kommer alla lag försvara sig om de blir anfallna, sa Dunga enligt Nyheter24.

Didier Drogba och hans armbågsskada har cirkulerat som den heta snackisen runt Erikssons Elfenbenskusten. Också dagens presskonferens handlade till stor del om honom när svensken äntrade konferensen:

- Jag är inte säker än (angående om Drogba spelar eller ej), det bestämmer vi imorgon, men jag tror han är klar för 90 minuter, han tränar bra, svarade värmlänningen på frågorna.

- Vi har jobbat och försökt göra allt för att vara föreberedda mot Brasilien. Alla vet att det är svårt, men det är möjligt, sade "Svennis" om morgondagens match.

Gervinho uttryckte sin glädje inför matchen:

- Jag har alltid drömt om att spela mot Brasilien i VM. Det är något som ger oss en massa självförtroende, vi behöver möta motståndare med allt vi har tillgängligt, sade anfallaren.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

3 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.