Didier Drogba måste prestera...
1 av 2
Didier Drogba måste prestera... - Foto: Roberto Candia/AP/SCANPIX
...likaså Lucío.
2 av 2
...likaså Lucío. - Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX

Så vinner du mot Brasilien, Svennis

Nyheter24 ger er duellerna i matchen mellan Elfenbenskusten och Brasilien som man måste hålla koll på.


SYDAFRIKA. I kväll ställs Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten mot stjärnspäckade Brasilien som vann sin första gruppspelsmatch mot Nordkorea med 2-1. Nyheter24 ställer lagen mot varandra och ser vad som kommer att avgöra dagens rysare.

Anfallsduellen

Didier Drogba, som hoppade in i öppningsmatchen mot Portugal, är en målskytt och det saknar Elfenbenskusten. Likaså måste Brasilien få igång Luis Fabiano, som var riktigt bra under Confederations Cup, för det är han som ska göra målen för brassarna. Det laget som först får igång sin anfallstjärna – är det laget som har störst chans att få med sig alla tre poängen från dagens möte.

Försvarsspelet är avgörande

Elfenbenskusten försvarade sig stabilt mot Portugal och släppte bara till en riktigt bra chans och det var Cristiano Ronaldos skott från 30 meter. Dunga har börjat bygga laget bakifrån och Brasilien har fått ett bra försvarsspel, som man inte har haft på ett tag. Det laget som håller bäst koll på stjärnorna i vartdera laget är det som kommer att vara avgörande. För det offensiva spelet har både lagen.

De måste prestera

Didier Drogba ses som en gud i hemlandet och har ett enormt ansvar på sig att lyckas i VM. Chelseastjärnan måste ta vara på varje chans som Elfenbenskusten får för att man ska få med sig några poäng. I Brasilien måste Lucío fortsätta att prestera lika bra som han har gjort i Inter för att hålla ihop försvaret. Lagkaptenen hamnade på mellanhand några gånger mot kvicka nordkoreaner, och får inte göra det i dag för det kan bli ödestiget.

Matchen börjar klockan 20:30 och den kommer att liverapporteras på Nyheter24.se.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!