1 av 2
- Foto: Yves Logghe/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

Tung förlust för Svennis Elfenbenskusten

Brasilien har kritiserats för att inte spela tillräckligt attraktiv fotboll, men mot Elfenbenskusten har brassarna släppt på handbromsen och gjorde tre raka mål. "Elefanterna" reducerade genom Didier Drogba, men det räckte inte.


De båda landslagen spelar försiktigt från start, men hittills har Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten börjat bäst och kommit till flertalet farliga kontringslägen.

Dryga kvarten är nu spelad och Elfenbenskusten fortsätter att komma till inläggslägen främst från högerkanten. Didier Drogba har haft ett par tuffa dueller med Lucío och den som går segrande ur striden har mycket vunnet.

Brasilien arbetade sig in i matchen under mitten av första halvlek och skapade två hörnor, vilka dock blev resultatlösa. Men ledningsmålet för brassarna skulle komma. Robinho fick fram bollen till Kaká som kroppsfintade bort en ivoriansk försvarare och lirkade fram bollen till en djupledslöpande Luis Fabiano som hur snyggt som helst stänkte upp 1-0 i nättaket, helt otagbart. Noterbart är att Fabiano kritiserades kraftigt på gårdagens presskonferens, men Dunga manade till lugn genom att säga:

- Luis Fabiano tränar på bra och är vår bäste målskytt. Han kommer att göra de mål vi behöver, det har jag ingen tvekan om.

"Ge dem lillfingret och dem tar hela handen", kommenterar TV4:s expert Jens Fjällström och syftar på att brassarna kan utnyttja vartenda lilla läge dem ges. Brasilien kontrollerade matchen efter Fabianos mål, men lyckades trots det inte skapa några vassa chanser.

Det gjorde heller inte Elfenbenskusten och det står därför 1-0 efter 45 spelade minuter. Andra halvlek har nu startat och där har Brasilien rivstartat. Efter fem spelade minuter svarade Fabiano för ett oerhört vackert solonummer och kunde med vänsterfoten placera in sitt andra mål för kvällen.

Kort därefter var Drogba, som varit anonym hittills, ytterst nära att sätta reduceringen men bollen rullade någon meter utanför. I stället blev det Brasilien som satte sitt tredje mål för kvällen.

Kaká ryckte förbi längs vänsterkanten och skickade in bollen snet inåt bakåt till en framstötande Elano som enkelt kunde rulla in 3-0. Det ser mörkt ut för Svennis och hans Elfenbenskusten.

Brasilien leker fotboll just nu och bjuder både på den ena och den andra klacksparken. Hur ska Dunga kunna kritiseras efter den här uppvisningen? Men kanske blev det för mycket av det goda, för här kommer Elfenbenskustens reducering.

Det är superstjärnan Drogba som kyligt nickar dit 3-1 i bortre burgaveln. Julio Cesar stod bara och tittade på. Och inom loppet av fem minuter har brassestjärnan Kaká dragit på sig två gula kort och blivit utvisad.

Men det andra kortet skulle Real Madrid-stjärnan inte fått. Kaká nuddade Keita som föll handlöst till marken och stod för en ful filmning som för tankarna tillbaka till Rivaldos filmning för åtta år sedan. Hursomhelst är Kaká utvisad och kommer missa nästa match.

Startelvorna:

Brasilien (4-4-2): 1 Julio Cesar - 2 Maicon, 3 Lucio, 4 Juan, 6 Michel Bastos - 7 Elano, 5 Felipe Melo, 8 Gilberto Silva, 10 Kaka - 11 Robinho, 9 Luis Fabiano.

Elfenbenskusten (4-3-3): 1 Boubacar Barry - 21 Emmanuel Eboue, 4 Kolo Toure, 20 Guy Demel, 17 Siaka Tiene - 5 Didier Zokora, 19 Yaya Toure, 8 Cheik Tiote - 8 Salomon Kalou, 11 Didier Drogba, 15 Aruna Dindane.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.