- Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

Vilken uppvisning, Brasilien!

Brasilien, med Luis Fabiano i spetsen, bjöd på VM:s häftigaste uppvisning hittills när de körde över Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten med 3-1.


SYDAFRIKA. Man brukar säga att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Och väntan på den där fenomenala VM-matchen har varit lång, men i kväll bjöd Brasilien på en uppvisning som heter duga mot Elfenbenskusten.

Matchinledningen var dock försiktig från båda lagen, men när brassarna i den 25 minuten kom till sitt första farliga anfall rasslade det till i Elfenbenskustens nätmaskor. Robinho hittade Luís Fabiano, som väggspelade med Kaká innan han dundrade in ledningsmålet otagbart upp i nättaket.

Kritiserad Fabiano levererar

Inför matchen hade Fabiano kritiserats rejält och många brasilianska supportrar ville se anfallaren på bänken mot Elfenbenskusten. Men förbundskaptenen Carlos Dunga manade till lugn på presskonferensen i går.

- Luis Fabiano tränar på bra och är vår bäste målskytt. Han kommer att göra de mål vi behöver, det har jag ingen tvekan om, sa Dunga.

Och det skulle komma mer från Fabianos dojor i den andra halvleken. För fem minuter in i den stod Sevillastjärnan för sitt andra mål för kvällen efter ett otroligt solonummer. Men på reprisen var det tydligt att han tagit ned bollen med handen, fast domaren Stephane Lannoy stod för sin första domarmiss under matchen.

Brasiliens sambauppvisning stannade inte där utan även 3-0 kom bara tio minuter senare. Kaká ryckte förbi på vänsterkanten och skickade in bollen snett inåt bakåt till Elano, som enkelt styrde in trean.

Drogba reducerar

Men Elfenbenskusten gav inte upp och ett stillastående brasilianskt försvar kunde bara se på när superstjärnan Didier Drogba skarvade in reduceringen med kvarten kvar att spela. Därefter tog gula och röda kort över händelserna.

Kaká snackade till sig ett gult kort och blev sedan utvisad när han nuddade vid Keita, som föll handlöst till marken. Lannoy, som endast dömt åtta officiella landskamper på seniornivå, stod för en ny tabbe som innebär att brassen missar den avslutande matchen mot Portugal.

Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten lyckades trots det inte komma närmare målmässigt och matchen slutade därmed 3-1.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!