- Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

Svennis sågar domaren: "Målet skulle inte godkänts"

Luis Fabianos andra mål för kvällen innehöll dubbla beröringar med handen, något som får Sven Göran-Eriksson att rasa.- Jag tycker att det andra målet var hands och målet borde inte ha godkänts, säger "Svennis".


SYDAFRIKA. Domaren Stephane Lannoy lär få det hett om öronen efter kvällens match mellan Brasilien och Elfenbenskusten. Först godkände han Luis Fabianos mål trots två neddtagningar med handen och sedan visade han ut superstjärnan Kaká efter att denne nuddat vid Keita, som föll handlöst till marken.

Men det Elfenbenskustens förbundskapten Sven-Göran Eriksson är mest upprörd över är naturligtvis målet, som var otroligt tungt för hans landslag att resa sig efter.

- Jag tycker att det andra målet var hands och målet borde inte ha godkänts, säger "Svennis" efter matchen.

Även om brassarnas andra mål var en domartavla medger "Svennis" att Elfenbenskusten hade stora problem med trion Robinho, Kaká och Fabiano som gjorde lite vad dem ville. Svensken menar dock att Elfenbenskusten spelade bra i slutet av andra halvlek, men då var det för sent.

- Vi släppte in ett par enkla mål, men Brasiliens första mål var väldigt snyggt. Vi kommer igen bra efter 3-0 men lyckades tyvärr inte göra mer än ett mål, säger han i TV4.

"All heder åt laget"

Tvåmålsskytten Fabiano var givetvis oerhört nöjd med sitt landslags uppvisning och förklarar att det första målet bara var en tidsfråga. Brasilien har nu gjort fem mål på två matcher och VM:s målgladaste lag hittills, tillsammans med Argentina.

- Vi kämpade och försökte men målen dröjde. Men på nåt vis kände jag att vi skulle göra mål och det blev mål till sist. Och när första målet kom, kom det fler, säger anfallaren i TV4.

Trots 3-1-segern, som till synes såg komfortabel ut, menar Fabiano att man stötte på en väldigt bra motståndare i Elfenbenskusten, som nu måste besegra Nordkorea i sista matchen för att ha chans att ta sig till åttondelsfinal.

- All heder åt hela laget, för det var verkligen en tuff och svår match, säger Fabiano.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!