Nelson Mandela-stadion syns från distans. I dag drabbas Slovenien och England samman här.
Nelson Mandela-stadion syns från distans. I dag drabbas Slovenien och England samman här. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

I dag är det återigen fyra matcher som stundar och Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dem. Matcherna, tiderna, tevekanalerna och stjärnorna ni ska hålla koll på.


Matcherna

Slovenien - England

Avspark: 16:00

TV: TV4, Jesper Hussfelt och Pontus Kåmark kommenterar.

Arena: Nelson Mandela Arena, Port Elizabeth

USA - Algeriet

Avspark: 16:00

TV: TV4Sport, Robert Perlskog och Jens Fjellström kommenterar.

Arena: Loftus Versfeld, Pretoria

Ghana - Tyskland

Avspark: 20:30

TV: SVT2, Chris Härenstam och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Soccer City, Johannesburg

Australien - Serbien

Avspark: 20:30

TV: SVT24, Staffan Lindeborg och Tony Gustavsson kommenterar.

Arena: Mbombela, Nelspruit

SYDAFRIKA. Nationerna blir numera åttondelsfinalklara på löpande band och i dag är det dags för ytterligare två grupper att avgöras. Det handlar om grupp C och grupp D.

Slovenien - England

Efter två spelade matcher ligger Slovenien mycket överraskande etta i grupp C. Detta före både förhandsfavoriten England, som har underpresterat rejält, och USA. Kan den 31-årige målspottaren Milivoje Novakovic sätta sin första balja i VM i dag?

England, alltid det lika underpresterande England. Det råder kaos i laget och de är väldigt illa ute, minst sagt. Med endast två inspelade poäng kan faktiskt de åka ut i dag, så det är inget annat än en seger som gäller för Fabio Capellos mannar. Och då måste den 24-årige Manchester United-anfallaren Wayne Rooney komma igång. Han har varit ovanligt blek och har i dagarna även faktiskt klagat på sina egna fans. Rooney måste stega fram och visa att han verkligen är att räkna med i landslaget.

USA - Algeriet

Tre mål har USA lyckats sätta och tre mål har de släppt in. Defensiven måste stärkas mot ett anfallsglatt Algeriet, och då är det Everton-målvakten Tim Howard som måste täppa till. Den 31-årige amerikanen har störts av en skada som han ådrog sig i England-matchen. Men han kommer förmodligen ändå att spela.

Dessutom är det Carlos Bocanegra, som spelar i franska Rennes, som ska styra USA:s försvarslinje. Faller den förlorar de matchen.

Algeriet är tuffa och blandar fysisk spel med finlir. Det ska bli riktigt intressant att se den offensive Wolfburg-spelaren, Karim Ziani, husera på mittfältet.

Ghana - Tyskland

Ghana kan faktiskt bli det enda afrikanska laget som går vidare till åttondelsfinalerna. Efter två matcher i gruppspelet ligger de etta med sina fyra poäng.

Nu ställs de mot det alltid lika svårspelade Tyskland. Då gäller det för hela laget att höja sig ett par snäpp om man vill segra mot stornationen. Håll koll på mittfältaren Kevin-Prince Boateng. Den 23-årige Portsmouth-spelaren är född i Tyskland och har många år i den tyska ligan bakom sig. Trots det valde han att representera sitt moderland Ghana.

Tyskland skrällföll sist mot Serbien och är säkerligen mer är sugna på att revanschera sig. Köln-spelaren Lukas Podolski avfyrade hur många skott då utan att få utdelning. Han har säkert ställt in siktet till den sista drabbningen i gruppspelet.

Australien - Serbien

Det ser onekligen mörkt ut för Australien som endast har gjort ett mål och släppt in hela fem stycken efter två matcher. Laget har fortfarande en minimal chans att gå vidare, men då måste krossa starka Serbien samtidigt som resultaten går deras väg i gruppens andra match mellan Ghana och Tyskland.

Med lagets kanske största stjärna, Harry Kewel, borta på grund av avstängning gäller det för de andra att stiga fram. Den 30-årige Everton-spelaren Tim Cahill har gjort mål i VM förr och i dag måste han göra det igen, eller åtminstone ligga bakom dem.

Serbien är inget lag att leka med. De är starka och verkar så otroligt VM-rutinerade. Med sina tre poäng har de en stor chans till avancemang, men då krävs det en vinst i den sista gruppspelsmatchen.

Kanske kan den förre supertalangen, 23-årige Zoran Tosic, bli matchhjälte? Bara för några dagar sedan såldes han från Manchester United till ryska CSKA Moskva, och vill säkerligen visa sin gamla arbetsgivare att de gjorde ett stort misstag.

/
USA
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.