Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spanien cashar in vid guld

- 25/06/2010, 12:10 -
De spanska spelarna måste "bara" vinna VM. Då får de över fem miljoner kronor var.
1 av 2

De spanska spelarna måste "bara" vinna VM. Då får de över fem miljoner kronor var.

Dani Ochoa de Olza/AP/SCANPIX

Lucio har inget pris på sin dröm.
2 av 2

Lucio har inget pris på sin dröm.

Andre Penner/AP/SCANPIX

Spanien har all anledning i världen till att vinna VM-guld. Förutom den eviga äran och en plats i historieböckerna väntar också ett rekordhögt bonus.

SYDAFRIKA. Man kan aldrig tröttna på att vinna. Det har storfavoriterna Spanien klart för sig, som enligt uppgifter kommer att ge sina spelare ett rekordhögt bonus om de vinner VM-guld.

Det är El Mundo som kommer med rapporterna. Enligt den spanska tidningen ligger den makalösa bonusen på drygt fem miljoner kronor. Det är alltså över dubbelt så högt än vad de fick när Spanien vann EM 2008.

Ännu smaskigare kan det bli för "La Rojas" Real Madrid-spelare. Samma tidning uppger att Madrid-klubben kommer att betala sina spelare nästan tio miljoner kronor om de vinner både La Liga och Champions League. Går det så pass bra för dem kan de alltså få ungefär 15 miljoner kronor i bara bonus.

"Vår dröm har inget pris"

Samtidigt tros även de brasilianska spelarna tjäna en rejäl hacka om de vinner VM-guldet. Men lagkaptenen och mittbacksklippan, Lucio, vill helst inte prata om pengar.

- Att tjäna pengar är inte vårt mål. Utan det är att uppfylla vår dröm, och den har inget pris. Inga pengar i världen kan mäta sig med att vara mästare. Det är någonting förevigt kommer att finnas kvar, sade den 32-årige försvararen på onsdagens presskonferens.

Enligt O Estado de Sao Paulo kommer spelarna att få drygt fyra miljoner kronor om de kniper sitt sjätte VM-guld.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24