Ronaldo och Dani Alves hade många kamper i matchen.
Ronaldo och Dani Alves hade många kamper i matchen. - Foto: Andre Penner/AP/SCANPIX

Brasilien vann gruppen – kan ställas mot Spanien

Brasilien spelade oavgjort mot Portugal och vann därmed gruppen. Om Spanien inte vinner mot Chile i dag ställs de mot Brasilien redan i åttondelsfinalen.

Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

DURBAN. Efter en trög start tog matchen mellan Portugal och Brasilien fart efter dryga halvtimmen. På ett inspel från Luis Fabiano sköt Nilmar i ribban. Bara sekunder senare kontrade Portugal och Tiago ramlade väldigt enkelt efter en knuff. Domaren Benito Archundia valde att varna portugisen. I första halvlek haglade de gula kort – hela sju gula kort delades ut. Ett gult kort som kunde ha varit rött var när Juan, tog bollen med handen som sista man och Cristiano Ronaldo hade fått ett friläge om bollen gått fram.

– Jag hade inte protesterat om det blivit rött kort, säger SVT:s expert Ola Andersson.

I andra halvlek fortsatte matchen med samma tempo som den första halvleken avslutades i. Ju längre matchen led desto mer tog Portugal över. Flera farliga kontringar hade Portugal, men något mål blev det inte.

I och med gruppsegern kan Brasilien ställas mot Spanien, som behöver vinna mot Chile i kväll, för att säkra sin seger i grupp H.

/
/

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.