Didier Drogba tackar för sig.
1 av 2
Didier Drogba tackar för sig. - Foto: Kin Cheung/AP/SCANPIX
Sven-Göran Eriksson hyllade sitt lag efter matchen mot Nordkorea.
2 av 2
Sven-Göran Eriksson hyllade sitt lag efter matchen mot Nordkorea. - Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX

Besviken "Svennis" hyllar laget: "Spelarna ska vara stolta"

Sven-Göran Eriksson och hans Elfenbenskusten har gjort sitt i VM. Laget föll med flaggan i topp och den svenske förbundskaptenen är oerhört stolt över sitt lag.- Framtiden talar för Elfenbenskusten, säger han efter segermatchen mot Nordkorea.


NELSPRUIT. Förutsättningarna var glasklara. Elfenbenskusten behövde hämta in hela nio mål på Portugal samtidigt som de förlorade mot Brasilien.

Men fler än tre mål blev det aldrig för Sven-Göran Erikssons mannar som därmed slogs ut.

Efter matchen var det en besviken men mycket stolt förbundskapten som mötte pressen.

- Det är svårt att vinna med sju-åtta mål. Vi hade mycket chanser, gjorde tre mål och höll nollan igen. Så vi gjorde en bra match och spelarna ska vara stolta, säger "Svennis".

Brist på chanser var det knappast. Matchen hade knappt börjat innan Kader Keita hade bränt ett gyllene läge och bara minuter senare dömdes Didier Drogbas mål bort för offside. I framför allt den första halvleken radade ivorianerna upp chanser, men sumpade dem gång på gång.

– Vi hoppades hela tiden. Men med fem minuter kvar kan du inte göra sex mål. Spelarna försökte i alla fall och vi gjorde vad vi skulle, säger Eriksson.

Han fortsätter:

– Vi skapade mycket chanser och kunde gjort fler mål men jag kan ändå inte vara negativa kring någonting alls i turneringen. Framtiden talar för Elfenbenskusten.

Hade Elfenbenskusten gjort målen som krävdes hade de dock ändå inte gått vidare. Portugal spelade oavgjort mot Brasilien och slutade med fler införskaffade poäng.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!