Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här skjuter han Ghana till kvartsfinal

- 26/06/2010, 23:00 -
Här avgjorde Gyan.
1 av 2

Här avgjorde Gyan.

Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

2 av 2

Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Ghana är klart för kvartsfinal efter att Asamoah Gyan avgjort i förlängning mot USA. Ghana har chans att bli det bästa laget i Afrika någonsin.

RUSTENBURG. Ghana är klara för kvartsfinal efter att ha slagit ut USA i förlänging.

Drömstart för Ghana

Ghana fick en drömstart på matchen efter att Kevin-Prince Boateng erövrat bollen och avancerat framåt. Portsmouthspelaren kom till straffområdet och placerade iskallt in 1-0-målet bakom Tim Howard. I andra halvlek kvitterade USA på straff genom Landon Donovan efter att Clint Demspey blivit fälld. Efter att USA kvitterat blev matchen mållös under ordinarie tid och det blev förlängning.

I förlängning klev Gyan fram

I förlängning klev Asamoah Gyan fram och frälste hela Afrika. Redan efter tre minuter skickade Ghana upp bollen på chans mot Gyan som löpte ifrån DeMerit och avslutade distinkt bakom Howard.

– Det är sådan styrka och kraft. Äntligen får han göra mål på något annat än straff, säger experten Anders Andersson i TV4.

Kan bli historiska

Ghana är det enda afrikanska laget som är kvar i turneringen och kan bli den bästa laget i kontinenten – någonsin. Inget annat afrikanskt lag har någonsin gått längre än till kvartsfinal i VM.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24