- Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

Ghana: "Vi kan vinna VM-guld"

Stämningen i Ghanas landslag är på topp efter segern över USA i åttondelen. Nu tror det afrikanska laget till och med att man kan gå hela vägen. "Vi är redo att förverkliga drömmen", säger Samuel Inkoom.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

RUSTENBURG. Ghana blev det enda afrikanska landslag att ta sig vidare från gruppen i VM, men efter gårdagens seger efter förlängning mot USA är de nu även klara för kvartsfinal där Uruguay väntar. Ghanas drömmar stannar dock inte där utan Samuel Inkoom tror att hans landslag kan komma att få lyfta VM-bucklan den 11 juli i Johannesburg.

- Vi är redo att förverkliga den ultimata drömmen, säger Inkoom till Fifa.com.

Den unge försvararen är samtidigt medveten om att det inte finns några lätta matcher kvar och att Uruguay blir en väldigt svår motståndare i kvartsfinalen.

- Jag tror inte Uruguaymatchen kommer bli lätt men jag anser att vi har vad som krävs för att vinna, säger Inkoom.

Ghanas förbundskapten Milovan Rajevac, som infört en organisation som laget inte varit i närheten av tidigare, är också han lyrisk över segern, men vågar däremot inte lova något VM-guld. I stället nöjer han sig - åtminstone för tillfället - med att vara i kvartsfinal.

- Ghana är nu ett av de åtta bästa lagen i världen. Det är fantastiskt, utbrister han.

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!