Brasilien ställs mot Chile.
Brasilien ställs mot Chile. - Foto: Hussein Malla/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Det är dags för ytterligare två åttondelsfinaler och Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dem. Vilka som spelar, tiderna, tevekanalerna och stjärnorna.


Matcherna

Holland - Slovakien

Avspark: 16:00

TV: TV4

Arena: Moses Mabhida Stadium, Durban

Brasilien - Chile

Avspark: 20:30

TV: SVT1, Staffan Lindeborg och Tony Gustavsson kommenterar.

Arena: Ellis Park, Johannesburg

SYDAFRIKA. I går blev Tyskland och Argentina kvartsfinalklara. I dag är det dags för ytterligare två lag att gå vidare när Holland drabbas samman med Slovakien och stornationen Brasilien ställs mot Chile.

Holland - Slovakien

Holland imponerade stort i gruppspelet och vann alla sina tre matcher. Laget var klart för avancemang redan efter två omgångar och kunde därför vila sina stjärnor i den tredje matchen mot Kamerun. Då gjorde kantspringaren Arjen Robben en drömcomeback genom att ligga bakom Hollands segermål. Kan han fortsätta på den inslagna vägen i dag?

Slovakien överraskade alla genom att besegra och slå ut Italien i den sista gruppspelsmatchen. Med både skicklighet och en hel del tur lyckades Vladimir Weiss mannar ta sig vidare från grupp F med sina fyra poäng.

Den 28-årige Robert Vittek stod för två mål mot Italien och kommer förmodligen vara extra het mot Holland.

Brasilien - Chile

Brasilien hade problem att ta sig vidare från grupp G. Dungas lagbygge öppnade trögt mot Nordkorea, vann övertygande mot Elfenbenskusten och tappade sedan poäng mot Portugal. Det kommer inte att bli lätt mot en ungt och motiverat Chile och det gäller för Kaká att fortsätta ligga bakom målen om de ska gå vidare.

Chile imponerade stort i gruppspelet. Trots att de endast mäktade med tre mål stod laget för riktigt underhållande spel. Det räckte dock inte mot Spanien, där de förlorade med 2-1. Men kämpaviljan kunde man inte klaga på. Marco Estrada visades ut redan i den första halvleken vid ställningen 2-0. Trots det kunde ändå "La roja" reducera på storfavoriterna Spanien.

Det gäller att mittbacken Waldo Ponce är på hugget och är redo att jobba mycket för att hålla de brasilianska stjärnorna borta.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!