Måndag 6 Dec
Stockholm

Robinho: "Vi måste spela bättre"

Brasilien körde över Chile i en av de häftigaste uppvisningarna hittills i VM. Men nu menar målskytten Robinho att hans landslag måste höja sig ytterligare en nivå.- Vi måste spela ännu bättre, men vi är på rätt väg, säger Robinho efter matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JOHANNESBURG. Många har kritiserat Carlos Dungas Brasilien för att spela för tråkig och defensivt inriktad fotboll. Men efter dagens kross över Chile är det svårt att inte hylla de femfaldiga världsmästarna.

Brassarna bjöd på fotbollsgodis, framför allt vid Luis Fabianos 2-0-mål, men även när Robinho vackert bredsidade in målet som avgjorde matchen. Men trots den mycket stabila segern hävdar Robinho att laget måste prestera bättre i kvartsfinalen mot Holland.

- Vi måste spela ännu bättre, men vi är på rätt väg, säger Robinho i SVT efter matchen och fortsätter:

- Nu väntar en ny avgörande match, den här gången mot Holland och det blir tufft.

Chile hoppades på annat scenario

Även om Chile fick lämna turneringen efter kvällens tunga förlust har de lämnat ett avtryck i VM med sitt fantasifulla offensiva spel. Den här gången räckte det inte till mot Brasilien och målvakten Claudio Bravo är naturligtvis besviken.

- Jag är ledsen och bitter. Vi hade hoppats på ett annat scenario, men vi känner lugn över att vi presterat den fotboll vi kan, säger Bravo efter matchen.

Trots att Chile förlorade med klara 3-0 menar Bravo att han och hans lagkamrater fullföljde den spelplan man hade pratat om inför matchen. Ska man tro målvakten var Brasilien helt enkelt för bra, oavsett vilken spelplan chilenarna hade valt.

- Vi mötte ett av världens bästa lag, men vi fullföljde vår spelplan och ibland går det inte att göra mer, förklarar Bravo.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24