Sepp Blatter har bett om ursäkt för domarmisstagen.
1 av 3
Sepp Blatter har bett om ursäkt för domarmisstagen. - Foto: STEFFEN SCHMIDT/AP/SCANPIX
Här ser man att bollen klart och tydligt är över mållinjen.
2 av 3
Här ser man att bollen klart och tydligt är över mållinjen. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX
Hela England, om inte nästan hela världen, såg att bollen var inne. Men inte domarna.
3 av 3
Hela England, om inte nästan hela världen, såg att bollen var inne. Men inte domarna. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

FIFA öppnar för målkameror: "Någonting måste förändras"

FIFA har gjort en helomvändning och öppnar nu upp för målkameror.- Vi ska självklart ta en titt på diskussionen om tekniken, säger FIFA-presidenten Sepp Blatter.


JOHANNESBURG. I drabbningen mellan Mexiko och Argentina missade domarna att se att Carlos Tevez klart och tydligt var offside när han gjorde 1-0 till stornationen. I matchen mellan England och Tyskland dömde domarna bort Frank Lampards kvitteringsmål - trots att bollen var långt över mållinjen.

Nu har det internationella fotbollsförbundets president, Sepp Blatter, bett om ursäkt för domarmisstagen som drabbade lagen i sina respektiva åttondelsfinaler.

- Vi beklagar naturligtvis när vi ser bevisen på domarmisstagen, säger FIFA-presidenten Blatter enligt AP, och fortsätter:

- Jag har talat med Mexikos och Englands fotbollsförbund om misstagen. Jag har bett om ursäkt och jag förstår att de inte är glada och varför folk kritiserar.

"Återuppta diskussioner"

Blatter avslöjade även att FIFA kommer att återuppta diskussioner om målkamerornas införande på ett möte med förbundets regelkommité i Wales i juli.

- Vi ska självklart ta en titt på diskussionen om tekniken, säger han.

Samtidigt kommer även domarna att få ny träning som ska förbättra deras kontroll på matcher. Enligt Blatter ska ett nytt koncept vara klart i november som ska förhindra lika stora misstag från att ske när det är på så pass hög nivå.

- Någonting måste förändras, avslutar han.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!