Uruguay och Ghana drabbas samman på Soccer City i Johannesburg i kväll.
Uruguay och Ghana drabbas samman på Soccer City i Johannesburg i kväll. - Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Då är VM återigen i rullning efter ett par dagars uppehåll. I dag är det två kvartsfinaler som gäller och Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dem.


Matcherna

Holland - Brasilien

Avspark: 16:00

TV: SVT1, Chris Härenstam och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth

Uruguay - Ghana

Avspark: 20:30

TV: TV4

Arena: Soccer City, Johannesburg

SYDAFRIKA. Vi närmar oss slutet av det här stora mästerskapet i Sydafrika. Finaldagen närmar sig med stormsteg nu när endast åtta nationer kvarstår.

Holland - Brasilien

Dagen sparkar igång med en riktig stormatch mellan Holland och Brasilien. Båda lagen har spelat riktigt bra och stundtals visat upp bländande fotboll.

Holland har hittills inte förlorat en enda match eller ens tappat poäng. Laget har spelat bra men har, liksom alltid, skakats lite av interna bråk. Wesley Sneijder är en av huvudpersonerna i dispyten med anfallaren Robin van Persie. Och det är just mittfältaren Sneijder som måste vara på hugget om de ska ha någon som helst chans mot de mesta mästarna, Brasilien.

Brasilien då?. Jo, de körde över Chile i åttondelsfinalen och det är inte mycket som verkar kunna stoppa dem just nu. Robinho var en av de bästa spelarna i den senaste matchen och även i dag kommer han förmodligen att briljera lite extra med sina snabba steg och överstegsfinter.

Uruguay - Ghana

Kvällsmatchen står två överraskningslag för. Det handlar om Uruguay och Ghana - två lag som nästan ingen hade räknat med inför VM. Men de har gjort det bra och förtjänar tveklöst sina platser i kvartsfinalen.

De tvåfaldiga mästarna Uruguay vann sin grupp före Mexiko, värdnationen Sydafrika och fiaskolaget Frankrike. Många har påstått att grupp A var den enklaste i hela VM, men vinsten över starka Sydkorea visar att Uruguay absolut är ett lag att räkna med. Men då måste Luis Suarez fortsätta att spela som han har gjort hittills, och även få igång sin anfallskollega Diego Forlan något.

Ghana är det enda afrikanska laget kvar i VM och kommer därför ha all läktarstöd. Alla fotbollsintresserade i Afrika hoppas förmodligen Ghana i kväll. Ett Ghana som faktiskt har gjort det hyffsat bra. Effektiviteten är klockren och laget har mer eller mindre vunnit varenda match med 1-0. Frågan är om räcker mot ett offensivt Uruguay.

Håll koll på mittfältaren Kevin-Prince Boateng och anfallaren Asamoah Gyan. De kan komma att explodera i kväll.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!