Sneijder avgjorde kvartsfinalen och skickade hem Brasilien från VM med sitt 2-1-mål. - Foto: Frank Augstein/AP/SCANPIX

Sneijder nickade hem Brasilien i magisk match

De första kvartsfinalerna spelas idag och först ut var drömmatchen mellan Holland och Brasilien. Brasilien tog ledningen tidigt men Holland lyckades kämpa sig tillbaka och vände till slut och vann med 2-1. Därmed är sambalaget Brasilien utslaget från årets VM-upplaga.

PORT ELIZABETH. Inför mötet mellan Holland och Brasilien förväntade sig många bländande fotboll då båda parterna är lag som vanligtvis bjuder på offensiv och attraktiv fotboll. Brasilien var dock favoriter enligt de olika spelbolagen.

Bländande spel

Den första halvleken inleddes i ett skyhögt tempo och ofta bländande spel, signerat Brasilien. Sambalaget levde verkligen upp till sina förväntningar och Holland bjöd fram sina motståndare med stora luckor på egen planhalva.

Brasilien inledde alltså matchen strålande och ledningsmålet kom således inte överraskande redan efter tio minuter. Det var Robinho som efter en fin djupledsboll kunde peta in den förbi en utrusande Stekelenburg.

Självmål inledde vändning

Sedan blev det inga fler mål i den halvleken - trots intensiv press mot Hollands mål. Brasilien totaldominerade hela den första halvleken och uddamålsledningen var i underkant. Siffrorna skulle lika gärna kunnat rinna iväg och matchen skulle ha kunnat vara avgjord redan efter 45 minuter.

Holland kom ut som ett helt annat lag till den andra halvleken och i den 53:e minuten kom kvitteringen efter ett självmål. Det var Melo som skarvade in ett inlägg med huvudet. I den 68:e minuten kom också ledningsmålet och vändningen var ett faktum. Det var Wesley Sneijder som lyckades nicka in bollen efter en fin hörnvariant av Holland. Hörnan slogs låg och Kuyt skarvade vidare den till Sneijder som nickade in den i bortre burgaveln.

Brasilien är alltså utslagna ur VM 2010 och Dungas framtid som brasiliansk förbundskapten är minst sagt oviss. Holland avancerar vidare till semifinal. Där ställs man mot vinnaren i kvällens kvartsfinal som står mellan Uruguay och Ghana.