Gilberto Silva och hans Brasilien har spelat sin sista match i detta VM.
Gilberto Silva och hans Brasilien har spelat sin sista match i detta VM. - Foto: Michael Sohn/AP/SCANPIX

Silva: "Tappade koncentrationen"

Brasilien ledde med 1-0 mot Holland efter den första halvleken. I den andra lyckades Holland både kvittera och ta ledningen. Efter det lyckades Brasilien aldrig komma igen. Gilberto Silva skyller förlusten på brist på koncentration: - Vi tappade koncentrationen.

PORT ELIZABETH. I dagens kvartsfinal mellan Holland och Brasilien såg det, i den första halvleken, ut att bli brasilianskt firande efter slutsignalen. Holland var pressade i nästan hela den första halvleken och Brasilien bjöd på bländande fotboll. Man lyckades dock bara göra ett mål.

Den andra halvleken inleddes helt olikt den första och det var nu Holland som tryckte på. Holländarna lyckades snart både kvittera och ta ledningen. En ledning som aldrig skulle hämtas upp. Holland vann och Brasilien fick packa väskorna.

- Den andra halvleken var helt olik den första. Vi tappade koncentrationen vid båda deras mål. Känslan i omklädningsrummet efter matchen var väldigt sorglig, sade Gilberto Silva till Nyheter24 efter matchen.