Stockholm

Klose jagar Ronaldos målrekord: "Hoppas han inte är orolig"

. Foto: Gero Brebloer/AP/SCANPIX

Miroslav Klose är endast ett mål ifrån att tangera brassen Ronaldos målrekord i VM på 15 fullträffar. "Jag hoppas att Ronaldo inte är alltför orolig", säger den tyske anfallsstjärnan.


Läs mer

DURBAN. Det återstår två matcher för Tyskland i detta VM och på onsdag, i mötet med Spanien, avgörs det om det blir final i Johannesburg eller bronsmatch i Port Elizabeth. En sak står dock klar: Miroslav Klose har ett jätteläge att både tangera och gå om brassen Ronaldo i historieböckerna vad gäller antalet gjorde mål i VM.

Ronaldo kom upp i totalt 15 mål på tre VM och på lika många mästerskap har Klose noterats för 14 fullträffar. Den tyske anfallaren, till vardags i Bayern München, har alltså två matcher på sig att ta sig förbi, men hoppas samtidigt att Ronaldo inte lägger energi på att tänka på sitt målrekord.

- Jag hoppas att Ronaldo inte är alltför orolig, säger Klose till Fifa.com, och fortsätter med att berätta om sin korta pratstund med Ronaldo efter VM-finalen, som Brasilien vann med 2-0, för åtta år sedan:

- Jag kommer ihåg att jag pratade med Ronaldo efter matchen då. Men på den tiden kunde jag inte ens drömma om att jag skulle vara i närheten av honom.

Klose sågar kritikerna
Under de tre VM-slutspelen som Miroslav Klose deltagit i har Tyskland tagit silver, brons och är nu väldigt nära en ny final. Trots de enorma framgångarna i världens största fotbollsturnering har flertalet experter och supportrar kritiserat tyskarnas anfallsspel under de senaste åren. Men i VM i Sydafrika har den tyska lagmaskinen bjudit på grymt underhållande fotboll och Klose passar nu på att skicka en syrlig passning till alla som sågat hans landslag.

- För några år sedan sa alla att det var synd att Tyskland inte hade någon ny generation som kunde ta över. De sa att vi inte hade några anfallare och inte några kreativa mittfältare. Men tiden har utvisat att de hade fel, säger Klose.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.