- Foto: Roberto Candia/AP/SCANPIX

Fifa håller ett extra öga på Lagerbäcks Nigeria

Presidenten Goodluck Jonathan hävde spelförbudet i går, men Fifa väljer trots det att hålla ett extra öga på Lars Lagerbäcks Nigeria. "Vi kommer att se över situationen", säger Fifa-talesmannen Nicolas Maingot.


NIGERIA. Efter det tunga uttåget ur VM för Lars Lagerbäck och hans Nigeria, har det rått kaos kring landslaget. Nigerias president Goodluck Jonathan ville blanda sig i händelserna och beslutade att landslaget inte skulle spela internationell fotboll på två år för att kunna bygga upp ett konkurrenskraftigt lag.

Idén fick dock skarp kritik av Fifa som reagerade direkt. Fifa gav Jonathan 48 timmar att ändra sitt beslut annars skulle en avstängning ta vid. Och när så presidenten på måndag eftermiddag hävde spelförbudet trodde nog de flesta att problemet var löst.

"Måste undvika politisk inblandning"
Men icke. Fifa känner att de inte kan lita på att Jonathan och kompani inte blandar in politiken i fotbollen ännu en gång. Därav väljer Fifa att hålla ett extra öga på det nigerianska landslaget ett bra tag framöver.

- Det är brukligt i sådana här fall att vi ser över situationen och fortsätter att göra det, säger Fifa-talesmannen Nicolas Maingot, enligt TT, och fortsätter:

- Man måste alltid undvika politisk inblandning i fotboll.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!