Stockholm

"Ryggproblem stoppar Kloses rekordjakt"

. Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Miroslav Klose är endast ett mål ifrån att tangera brassen Ronaldos målrekord i VM. Men enligt tysk media placeras Klose på bänken i kvällens bronsmatch mot Uruguay på grund av ryggproblem.


Läs mer

PORT ELIZABETH. Tyske anfallaren Miroslav Klose har noterats för fyra mål i årets VM i Sydafrika och är endast en fullträff ifrån att tangera brassen Ronaldos häftiga rekord på 15 mål i VM-sammanhang. Men nu ser det ut som om Kloses intressanta jakt på rekordet inte ens blir av.

Nyheter24 skrev tidigare i dag om Kloses instabila rygg och att hans medverkan var osäker. Nu publicerar tyska Bild uppgifter om att den 32-årige Bayern München-anfallaren inte kommer till start på grund av ryggproblemen han besvärades av under semifinalen mot Spanien. Klose får därför infinna sig i att sitta på bänken.

Lahm och Podolski influensasjuka
Avbräcket i anfallet innebär att en plats blir ledig och ska man tro tidningen kniper Cacau platsen som topp i anfallet. I offensiven får Cacau, till vardags i Stuttgart, sällskap av stjärnskottet Thomas Müller och oerhört talangfulle Mesut Özil.

Förutom Klose tvingas Tyskland även klara sig utan lagkaptenen Phillipp Lahm och hårdskjutande Lukas Podolski. De båda spelarna uppges vara influensasjuka och finns förmodligen inte med på bänken. Dessutom tros Hans-Jörg Butt få vakta målet i stället för Manuel Neuer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.