Måndag 2 Aug
Stockholm

Blatter ger VM toppbetyg

Sepp Blatter är nöjd.
Sepp Blatter är nöjd. Foto: Denis Farrell/AP/SCANPIX

Fifa:s ordförande, Sepp Blatter, är nöjd med VM:et och ger mästerskapet nio av tio i betyg.– Det här var VM-turneringen där vi fick lära oss att det inte finns några "mindre" landslag längre, säger schweizaren, som dock inte var särskilt nöjd med finalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JOHANNESBURG. Det var inte mycket som talade för att VM i Sydafrika skulle bli en succé. Den höga kriminaliteten och den dåliga infrastruktruren samt tveksamheterna om de verkligen kunde organisera någonting så pass stort bäddade knappast för en rejäl fotbollsfest.

Men efter en månad av VM har det internationella fotbollförbundet, Fifa, konstaterat att världsmästerskapet var mer än lyckat.

– Jag såg några bra matcher, jag såg några dåliga matcher, men de var alla underhållande. Det här var VM-turneringen där vi fick lära oss att det inte finns några "mindre" landslag längre. Och så var det kul att se att de yngsta lagen Ghana, Tyskland och Spanien gå långt, sade Fifa:s ordförande Sepp Blatter, som gav Sydafrika betyget nio av tio.

Därmed höjs betyget från Confederations Cup, som endast fick en sjua i betyg.

Däremot var inte den 74-årige schweiziske Blatter nöjd med finalen.

– Den var inte precis vad Fifa, eller jag själv, kallar för "fair play". Domaren hade en riktigt tuff uppgift, men fick inte mycket hjälp heller, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24