Peter Forsberg och hans välgörenhetslag kommer tillbaka nästa säsong.
Peter Forsberg och hans välgörenhetslag kommer tillbaka nästa säsong. - Foto: Alf Lindbergh/SCANPIX

Icebreakers jättesuccé

Välgörenhetslaget, med Peter Forsberg och Markus Näslund i spetsen, samlade ihop hela  800 000 kronor till sjuka och handikappade barn.- Allt är över förväntan, säger "Foppa".


De tre matcherna som Peter Forsberg och hans välgörenhetslag, Icebreakers, spelade i augusti i Ramsele, Karlskrona och Västerås har gett resultat. Hela 800 000 kronor samlade laget ihop - pengar som ska gå till sjuka och handikappade barn.

Endast superstjärnans tröja såldes för 37 000 kronor på en auktion i Västerås.

- Allt är över förväntan. Det här är vår chans att ge tillbaka något. Man drar ner på så mycket för sjuka barn och här kan vi bidra med lite i alla fall. Det är otroligt hur alla grabbar ställer upp för den goda sakens skull. Roligt att Bäckström (Nicklas) och Victor Hedman, liksom Magnus Pääjärvi-Svensson och Jacob Markström som var nya i år, direkt visar att man brinner för det här, säger Peter Forsberg i ett pressmeddelande.

Den andre initiativtagaren, Markus Näslund, fyller på:

- Huvudsyftet för mig är besöken vi gör på barnsjukhusen landet runt. Att få dela ut stipendier eller gåvor till barnen berör mig mycket och de minnen man bär med sig från de här besöken är ovärderliga.

Den här säsongen har det delats ut stependier för 300 00 kronor. Och redan nu står det klart att Icebreakers kommer att komma tillbaka nästa säsong - då med ett rejält nyförvärv, New Jersey Devils Mattias Tedenby.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.