Fredag 21 Jan
Stockholm

Så slutar elitserien: Modo Hockey

Mikael Tellqvist har återvänt till elitserien - men inte till moderklubben Djurgården.
1 av 3
Mikael Tellqvist har återvänt till elitserien - men inte till moderklubben Djurgården. Foto: Robin Nordlund / Bildbyrån
Dick Axelsson återfinns numera i Modotröjan.
2 av 3
Dick Axelsson återfinns numera i Modotröjan. Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Ska "Tuffe Uffe" få ordning på alla stjärnor i Örnsköldsviksklubben?
3 av 3
Ska "Tuffe Uffe" få ordning på alla stjärnor i Örnsköldsviksklubben?. Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

De är NHL-inspirerade så det räcker och blir över. Blir det succé direkt för nya Modo?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ÖRNSKÖLDSVIK. Tre gamla NHL-stjärnor har fått fart på Modos organisation efter att klubben missade slutspel ifjol. Markus Näslund och Peter Forsberg (general manager respektive assisterande general manager) har plockat in förre backtuffingen Ulf Samuelsson som tränare och värvat ihop ett namnkunnigt lag.

Har ni fått allt ni pekat på?

– Nej, det kan man inte säga men vi är jätteglada med den trupp vi har nu, säger Näslund till Nyheter24.

Självklart har också de forna stjärnornas ställning i hockeyvärlden gett Modo fördelar i sommarens övergångscirkus.

– Det är klart att allt handlar om kontakter när det gäller att få möjlighet att scouta och värva spelare, säger Modos general manager.

"Inte direkt spelat för att vinna"

Modo har infört flera NHL-inspirerade moment inom organisation, bland annat att tränarna i båset ska ha radiokontakt (via en öronplugg) med representanter på läktaren. Ulf Samuelsson har arbetat på ett liknande sätt i bland annat Phoenix Coyotes ledarstab.

Men på försäsongen har det inte alls gått bra för laget och nu gäller det att få ihop alla stjärnor. Att få dem att dra åt samma håll.

– Vi har gjort mycket rätt men inte vunnit matcher. Sen kan man säga att vi ibland inte direkt spelat för att vinna då vi luftat många killar för att utvärdera dem. Men nu är det fullt fokus på vår första seriematch, säger Markus Näslund.

Först slutspel, sen ledande i Sverige

Klubbens målsättning på sikt är att bli ledande inom svensk hockey. I år gäller det dock enligt Näslund främst att ta sig till slutspel, något man alltså misslyckades med ifjol då det till och med blev kvalspel.

Oavsett vad som händer blir det spännande att se Modos lagbygge i årets elitserie. Värvningarna lovar gott och med den ledarstaben borde det bara vara en tidsfråga innan man lyckats spela ihop laget.

Betyg:

Bäste spelare: Dick Axelsson - 4

Han har bytt klubb igen men med rätt behandling och inställning kan Axelsson lyckas lika bra som i Färjestad ifjol. Risken finns dock att det (som vid tidigare klubbyten) tar ett tag innan han anpassar sig.

Silly Season - 5

Modo ställer i mångt och mycket ett helt nytt lag på banan tack vare general managern Markus Näslund, biträdande general managern Peter Forsberg och tränaren Ulf Samuelsson. NHL-värvningarna Freddy Meyer och Rob Schremp väger tungt, liksom Axelsson-"stölden". Tappen av Mattias Timander och Byron Ritchie kommer knappt att märkas.

Förstafemman - 4

Joonas Lehtivouri, Ole-Kristian Tollefsen - Dick Axelsson, Rob Schremp, Nicklas Danielsson

Det lär bli Schremp (som gör debut den 10 september i en träningsmatch mot AIK) som får ta plats mellan de före detta Djurgårdspolarna. Kedjan kan dock bli lite för obalanserad och få problem med försvarsspelet.

Målvakt: Mikael Tellqvist - 4

Han har varit bättre men på förhand går det inte att säga något annat än att "Tellan" kommer att tillhöra toppskiktet bland målvakterna i serien. Han brukar vara som bäst när han verkligen får ansvar - det får han i Modo.

Tränare: Ulf Samuelsson - 4

Det kanske tar ett tag, men på sikt kommer Modos nya organisation att bli en succé. Samuelsson har redan infört ett antal NHL-inspirerade moment i sitt upplägg och fler lär det bli. Truppen är helt anpassad efter det, annars hade det kunnat bli pannkaka av alltihop.

Tabelltipset: Femma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela