Västerås IK förlorade mot Björklöven

Björklöven tog ny seger i serien mot Västerås

Björklöven har tagit greppet mot Västerås i HockeyAllsvenskans kvartsfinal, efter seger på bortaplan med 6-2 (2-1, 1-0, 3-1). Därmed leder Björklöven matchserien med 3-1, och behöver bara en seger till för att ta sig till semifinal.

Första perioden var jämn. Västerås inledde bäst och tog ledningen genom Sakari Salminen efter 3.05, men Björklöven kvitterade genom Fredric Weigel. Och Björklöven hann också ta ledningen, genom samme Fredric Weigel. I andra perioden var Björklöven starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom mål av Kim Johansson och Scott Pooley. Det sista målet kom med 3 kvar av perioden. Efter 1.51 i tredje perioden ökade Björklöven på till 1-5 genom Fredric Andersson.

Västerås reducerade dock till 2-5 genom Lukas Zetterberg efter 8.44 av matchen.

Björklöven kunde dock avgöra till 2-6 med 3.19 kvar av matchen genom Joel Mustonen.

Noterbart är att Björklövens Fredric Weigel stod för fyra poäng, varav två mål.

Lagen möts igen i Winpos Arena lördag 25 mars 18.30.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.