Bik Karlskoga kvalklart trots förlust mot Mora

Efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är Bik Karlskoga nu klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet. Det trots förlust, 2-3 (1-1, 0-0, 1-2), på hemmaplan mot Mora.

Segermålet för Mora stod Noah Steen för 17.56 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Mora inledde bäst och tog ledningen genom Chad Yetman efter 6.02, men Bik Karlskoga kvitterade genom Andre Edvardsen Simen efter 16.34.

Andra perioden blev mållös. Efter 3.33 i tredje perioden gjorde Mora 1-2, återigen genom Chad Yetman.

Bik Karlskoga kvitterade till 2-2 genom Viktor Lennartsson med 3.21 kvar att spela av matchen.

Mora kunde dock avgöra till 2-3 med 2.4 kvar av matchen genom Noah Steen.

Bik Karlskoga har fyra vinster en förlust och 18–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mora har tre vinster och två förluster och 10–12 i målskillnad. Det här var Bik Karlskogas tolfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Moras tolfte uddamålsseger.

Det här betyder att Bik Karlskoga slutar på sjunde plats, och Mora på femte plats.