Djurgården vann – efter Linus Klasens hattrick

Linus Klasen stod för tre mål när Djurgården vann mot Kalmar på bortaplan i Hockeyallsvenskan. Till slut blev det 4-1 (2-0, 0-1, 2-0). Kalle Loponen gjorde också ett mål för segrarna, enda målskytt för Kalmar blev Roni Allen.

Segern var Djurgårdens fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Djurgården starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Linus Klasen och Kalle Loponen. Efter 6.26 i andra perioden nätade Roni Allen, framspelad av Teemu Olavi Lepaus och Teemu Väyrynen och reducerade åt Kalmar. I tredje perioden gjorde Djurgården 1-3 efter 12.31 genom Linus Klasen. Och med bara 1.52 kvar satte samma Klasen också avgörande 1-4.

Linus Klasen gjorde tre mål för Djurgården.

Serien är nu färdigspelad. Kalmar slutar på tionde plats, och Djurgården på fjärde plats. Kalmar är därmed klart för Hockeyallsvenska slutspelet. Och Djurgården är klart för Hockeyallsvenska slutspelet.