Almtuna vann mot AIK i förlängningen

Matchen mellan hemmalaget AIK och gästande Almtuna i Hockeyallsvenskan var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Almtunas William Eriksson. I förlängningen kunde Almtuna avgöra till 4-3 (0-3, 1-0, 2-0, 1-0) genom Anton Klint efter 20. 36 och fullborda vändningen.


Anton Klint blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål efter bara 36 sekunder i förlängningen.

AIK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Oscar Nord, Mathew Maione och Zion Nybeck. Efter 17.56 i andra perioden slog Anton Klint till, på pass av Oliver Kandergård och reducerade åt Almtuna. Almtuna gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 3-1 till ledning med 3-4. 3-3-målet kom med bara 01.37 kvar att spela. Och med 24 kvar kom också 3-4.

AIK har tre vinster och två förluster och 17–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Almtuna har två vinster och tre förluster och 11–16 i målskillnad. Det här var AIK:s sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Almtunas 17:e uddamålsseger.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att AIK slutar på tredje plats, och Almtuna på nionde plats. AIK är klart för slutspel. Och Almtuna är klart för kvalspel.

AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!