Bik Karlskoga förlorade mot Djurgården

Djurgården segrade och avgjorde mot Bik Karlskoga

Djurgården har säkrat segern i matchserien mot Bik Karlskoga i HockeyAllsvenskans kvartsfinal, totalt med 4-0 i matcher. Det efter seger på bortaplan med 6-3 (2-2, 1-0, 3-1).

Djurgården började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.56 slog Liam Öhgren till assisterad av Nicklas Danielsson och Marcus Krüger.

Bik Karlskoga kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.45 gjorde David Lilja mål framspelad av David Lindquist och Gustav Willman Borvik.

Laget tog också ledningen efter 7.28, när Åke Stakkestad hittade rätt på pass av David Lindquist och Philip Eriksen.

Djurgården kvitterade till 2-2 efter 17.54, genom Linus Klasen assisterad av Wiktor Nilsson och Lukas Vejdemo.

Djurgården gjorde också 2-3 efter 2.42 i andra perioden när Emil Berglund slog till framspelad av Stefan Elliott. 4.59 in i tredje perioden nätade Bik Karlskogas David Lilja återigen på pass av Wilhelm Westlund och Åke Stakkestad och kvitterade för Bik Karlskoga.

8.02 in i perioden slog Jonathan Lekkerimäki till på pass av Liam Öhgren och gav laget ledningen för Djurgården.

Djurgården ökade ledningen till 3-5 med 32 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Liam Öhgren.

Djurgården punkterade matchen med ett 3-6-mål med sex sekunder kvar att spela genom David Blomgren på pass av Frederik Schlyter. 3-6-målet blev matchens sista.

Liam Öhgren gjorde två mål för Djurgården och ett assist.