Björklöven fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama

Björklöven har tagit greppet om matchserien mot Djurgården i Hockeyallsvenskans semifinal, efter seger efter förlängning på hemmaplan med 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0) i första matchen.

Segermålet för Björklöven stod Charles David Beaudoin för 16.28 in i förlängningen.

Björklöven tog ledningen efter 13.28, genom Jens Lööke assisterad av Nicholas Schilkey och Fredric Weigel. Efter 11.54 i andra perioden gjorde Björklöven 2-0 genom Jacob Andersson och kom allt närmare segern.

Djurgården reducerade dock till 2-1 genom Noah Östlund med 3.33 kvar att spela av perioden. 17.10 in i tredje perioden slog Liam Öhgren till framspelad av Edvin Hammarlund och kvitterade för Djurgården. I förlängningen tog det 16.28 innan Björklöven avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Charles David Beaudoin, framspelad av Mattias Nörstebö och Scott Pooley.

Nästa match spelas i Winpos Arena på tisdag 19.00.