Djurgården säkrade segern i matchserien mot Björklöven

Efter seger på hemmaplan med 6-4 (0-1, 3-1, 3-2) har Djurgården nu avgjort matchserien mot Björklöven i Hockeyallsvenskans semifinal. Därmed vann Djurgården med 4-2 i matcher.

Björklöven tog ledningen efter nio minuters spel, genom Maxime Fortier. Efter 10.16 i andra perioden slog Emil Berglund till, framspelad av Linus Klasen och Daniel Brodin och kvitterade för Djurgården.

Cameron Ernst Schilling gjorde dessutom 2-1 efter 11.05 på pass av Marcus Krüger och Jonathan Lekkerimäki.

Björklövens Joel Mustonen gjorde 2-2 efter 16.11 på pass av Maxime Fortier och Mattias Nörstebö.
Djurgårdens Daniel Brodin gjorde 3-2 efter 18.11 framspelad av Emil Berglund.

Djurgården startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 3-2 till 5-2. Men Björklöven svarade och gjorde 5-3.

Därefter var det dock Djurgården som avgjorde. Laget gjorde 6-3 med en minut kvar att spela genom Emil Berglund på pass av Liam Öhgren och Cameron Ernst Schilling. Björklöven hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-4.

Noterbart är att Djurgårdens Emil Berglund stod för två mål och två assists.