Leksand har lekstuga i allsvenskan

Leksand gav Mariestad en rejäl lektion i ishockey och vann med 10-1. Igen.


Leksand fortsätter att ånga på i den allsvenska hockeyn. Nionde raka segern på nio matcher kom hemma mot Mariestad. Redan efter dryga tolv minuter hade Leksand 4-0, vilket totalt hade punkterat matchen. Sen fortsatte Leksand att dominera efter behag och vann till slut med 10-1, fjärde gången de vinner med dubbla siffror hittills under säsongen.

–Vi skulle gått upp redan förra säsongen. Denna säsong ska alla lag få veta att vi menar allvar, säger Ric Jackman, artistkontraktspelare som gjorde säsongsdebut.

En av de gladare i Leksands omklädningsrum efter matchen var backen Ric Jackman. Jackman gjorde sin första match för säsongen.

–Jag ville komma tillbaka hit och är glad att jag fick chansen. Vi hade ett så pass bra lag redan förra säsongen. Jag vill spela elitseriehockey med Leksand, säger Jackman.

Leksand har nu gjort 64 mål på nio matcher, överlägset flest och bäst i den interna skytteligan är fransosen Pierre-Edouard Bellemare. Hela 14 mål har kommit från hans klubba trots att han blev mållös mot Mariestad. Bellemare gör sin tredje säsong med Leksand. Första säsongen gjorde han 14 mål på 40 matcher, debutsäsongen åtta på 44 matcher.

– Jag har jobbat hårt hela tiden och har fått mer respekt. Men att det skulle gå så här bra i början av denna säsong hade jag inte vågat hoppas på. Det är helt tokigt, säger han.

Medan Leksand ångar på har tippade topplaget Malmö problem. Trots 40 avlossade skott hemma mot bottenlaget Huddinge blev det oväntat förlust med 2-3.

Mora hade för första gången under säsongen tillgång till Colby Genoway. Han presenterade sig rejält. Han fastställde slutresultatet till 7-4 i Mora-favör mot Borås borta och svarade dessutom för fyra assists.

Växjö vann det prestigefyllda länsdebyt mot Troja hemma, 3-0. Matchen var tät, stämningen runt arenan hög. Växjö gjorde två snabba mål i slutet av andra perioden och det sista i tom kasse. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.