Tre poäng till Björklöven efter avgörande i slutperioden

Björklöven vann borta mot Västerås i Hockeyallsvenskan med 5-2 (1-1, 1-1, 3-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Björklöven avgjorde.

Det här innebär att Björklöven nu har fyra segrar i följd i Hockeyallsvenskan.

Första perioden var jämn. Västerås inledde bäst och tog ledningen genom Konstantin Komarek efter 10.28, men Björklöven kvitterade genom Liam Dower Nilsson efter 14.18. Björklöven tog ledningen med 1-2, återigen, på nytt genom Liam Dower Nilsson efter 2.02 i andra perioden.

Efter 12.26 av perioden kunde Amil Krupic göra 2-2 för Västerås. Björklöven spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom mål av Kim Johansson, Nicholas Schilkey och Myles Powell och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.8 kvar att spela.

Noterbart är att Nicholas Schilkey gjorde ett mål för Björklöven och två assist.

För tabellens utseende betyder det här att Västerås ligger på åttonde plats medan Björklöven har förstaplatsen.

Västerås möter Mora i nästa match borta fredag 6 oktober 19.00. Björklöven möter samma dag Almtuna hemma.