Bortaseger för Almtuna mot Björklöven

Almtuna vann borta mot Björklöven i Hockeyallsvenskan. Matchen på fredagen slutade 2-5 (0-1, 1-2, 1-2).

Almtuna tog ledningen efter tio minuters spel, genom William Eriksson på pass av Jakob Ragnarsson och Carl Wassenius. Almtuna gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 0-1 till 0-3, målen av Oliver Kandergård och Jacob Svensson.

Efter 19.57 av perioden kunde Liam Dower Nilsson göra 1-3 för Björklöven. Björklöven reducerade igen efter 1.19 i tredje perioden genom Jesper Lindgren framspelad av Nicolai Meyer och Myles Powell.

Almtuna ökade också ledningen till 2-4 med 1.49 kvar att spela genom Alexander Ljungkrantz.

Laget punkterade matchen med ett 2-5-mål med 58 sekunder kvar att spela genom Hampus Harlestam. Det fastställde slutresultatet till 2-5.

För tabellens utseende betyder det här att Björklöven ligger på andra plats medan Almtuna har tredjeplatsen.

Björklöven möter Tingsryd i nästa match borta onsdag 11 oktober 19.00. Almtuna möter samma dag AIK hemma.