Tingsryd säkrade bonuspoängen på hemmaplan mot Björklöven

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Tingsryd och gästande Björklöven var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Tingsryd spikade segerresultatet, 4-3 (1-0, 2-1, 0-2, 1-0). Matchhjälte blev Joachim Nermark, som gjorde det avgörande målet med bara 50 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Tingsryd började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.14 slog Lucas Lagerberg till på pass av Emil Forslund och Joachim Nermark. Efter 12.43 i andra perioden nätade Liam Dower Nilsson, på pass av Kim Johansson och Jesper Lindgren och kvitterade för Björklöven.

Tingsryds Felix Olsson gjorde 2-1 efter 16.34 framspelad av Jonatan Harju och Jacob Lundegård.

Laget ökade ledningen till 3-1 alldeles i slutsekunderna av perioden på nytt återigen genom Felix Olsson assisterad av Maksim Semjonov.

5.22 in i tredje perioden slog Jesper Lindgren till på pass av Joel Mustonen och reducerade för Björklöven.

Efter 13.02 slog Alexander Wiklund till framspelad av Gustav Possler och kvitterade för Björklöven.

I förlängningen tog det 4.10 innan Tingsryd avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Joachim Nermark, på pass av Gustav Olhaver och William Fransson.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Tingsryd med 15–15 och Björklöven med 22–12 i målskillnad. Det här var Tingsryds andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Tingsryd nu ligger på elfte plats i tabellen, och Björklöven är på tredje plats.

I nästa match, fredag 13 oktober 19.00, har Tingsryd Östersunds IK hemma i Dackehallen, medan Björklöven spelar borta mot Kalmar.