Björklöven ny serieledare i Hockeyallsvenskan efter seger

Det blev 5-0 (2-0, 1-0, 2-0) för Björklöven hemma mot Nybro i onsdagens match. Därmed är laget ny serieledare i Hockeyallsvenskan, på samma poäng som tvåan Brynäs. Brynäs har dock en match mindre spelad. För Nybro betyder resultatet att man är på tredje plats i tabellen.

Björklöven startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Joel Mustonen och Scott Pooley. Efter 4.03 i andra perioden nätade Nicholas Schilkey, på pass av Myles Powell och gjorde 3-0. Björklöven fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Viljami Juusola och Liam Dower Nilsson.

På fredag 20 oktober 19.00 spelar Björklöven borta mot Bik Karlskoga, och Nybro borta mot Almtuna.