Västervik vann mot Almtuna i förlängningen

Västervik tog en stark seger mot Almtuna borta i Hockeyallsvenskan. I förlängningen kunde Västervik avgöra till 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Anton Svensson spelade en avgörande roll för Västervik när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 5.02 in i andra perioden som Västervik tog ledningen genom Henrik Neubauer assisterad av Isak Salqvist.

12.38 in i tredje perioden slog Oliver Kandergård till på pass av Marcus Karlström och Anton Klint och kvitterade för Almtuna. I förlängningen tog det 1.03 innan Västervik avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Anton Svensson, framspelad av Macoy Erkamps.

Det här var Almtunas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerviks andra uddamålsseger.

Resultatet innebär att Almtuna ligger kvar på sjätte plats och Västervik på 13:e plats i tabellen.

Nästa motstånd för Almtuna är Djurgården. Västervik tar sig an Nybro hemma. Båda matcherna spelas fredag 27 oktober 19.00.